Политика за приватност и колачиња

Политиката за приватност е дел од нашата страница каде што подобро ве запознаваме и ве информираме за мерките што ги преземаме за да ги заштитиме информациите што ги собираме за вас, како и за начинот на кој истите ги собираме, обработуваме, складираме, проследуваме и/или откриваме. Според тоа, податоците се обработуваат исклучиво врз основа на важечките законски одредби од Законот за заштита на личните податоци, Законот за заштита на потрошувачите, Законот за електронска трговија, Европската регулатива за заштита на личните податоци (GDPR) и добрата деловна практика. Во оваа Политика за приватност, ве информираме за најважните аспекти на обработката на податоците на нашата веб-страница и другите платформи што ги користиме. Нашата Политика за приватност објаснува како и под кои услови ExtraPopust собира, користи, обработува, складира и открива информации за вас. Оваа Политика за приватност се однесува на обработката на податоци за корисници и други поединци што ги собираме кога ги користите нашите услуги и платформи, што го вклучува и кој било друг настан, дали е тоа работилница, веб-страница, мобилна или десктоп апликација, преку други услуги што ги нудиме или едноставно преку комуникација со некој од нашите овластени агенти. Оваа Политика за приватност не се однесува на информациите што можете да ги дадете на трети страни со кои претходно сте се согласиле да споделувате информации за себе.

Собирање информации

Ние собираме информации за вас при:

1. Посета на нашата веб-страница;
2. Резервација на пакет или услуга;
3. Купување на нашите производи и комуникација со нас;
4. Регистрирација на нашата веб-страница;
5. Користење на која било друга услуга што ја нудиме.

Ние, исто така, собираме информации, како што се статистика за користење, користење колачиња, дневници на сервери и слични технологии. Ги собираме информациите што ни ги давате директно. Типот на информации што може да ги собереме ги вклучува вашето име, корисничко име, лозинка, адреса на е-пошта, поштенска адреса, телефонски број, информации за плаќање и сите други информации што ќе одберете да ги дадете. Ние ги обработуваме овие информации за да управуваме со нашата врска и да ви дадеме можност да се вклопите и да ги задоволите вашите потреби. Кога ги користите нашите услуги и платформи, ние автоматски собираме информации за вас, вклучувајќи: Информации за уредите од кои пристапувате, како што се: модел, верзија и оперативен систем на уредот, потоа собираме податоци од дневници, како што е типот на прелистувачот кој го користите, страниците посетени пред нашата платформа итн. Ние користиме колачиња, пиксели за означување и други технологии за следење на кои сте дале експлицитна согласност на почетокот на користењето на нашата страница. Информации собрани од колачиња и други технологии за следење: Ние и нашите даватели на услуги собираме информации користејќи различни технологии, вклучувајќи колачиња и пиксели за означување. Можно е да се користат колачиња како колачиња за сесија или постојани колачиња. Би сакале да ве информираме дека можете да ја изберете и опцијата за исклучување на колачињата. Тоа го правите во поставките на вашиот прелистувач. Оневозможувањето колачиња може да ја ограничи функционалноста на нашата веб-страница. Оваа веб-страница може да вклучува пиксел од Facebook Ireland Limited. Преку овие пиксели, информациите за вашата употреба на оваа веб-страница (како што се информациите за прегледани статии) се анонимни. Собраните информации може да се користат за персонализирање на вашиот профил, на пр. на вашата сметка за промоција на Facebook со посакуваните групи на услуги и производи. Оваа веб-страница користи таканаречени „приклучоци“, преку социјалната мрежа Facebook, управувани од Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“).

Ако ја посетите нашата веб-страница, вашиот прелистувач воспоставува директна врска со серверите на Facebook. Фејсбук ја прикачува содржината на додатокот директно на вашиот прелистувач и ја вградува во веб-страницата. Со интегрирање на приклучоците, Facebook ги добива информациите дека вашиот прелистувач пристапил до соодветната страница на нашата веб-локација, дури и ако немате сметка на Facebook или во моментот не сте најавени на Facebook. Овие информации (вклучувајќи ја вашата IP адреса) се пренесуваат од вашиот интернет прелистувач директно до серверот на Facebook во САД и се складираат таму. Ако сте најавени на Facebook, Facebook може да додели посета на нашата веб-локација директно на вашата сметка на Facebook. На пример, ако користите додатоци, кликнете на копчето „Ми се допаѓа“ или оставете коментар, релевантните информации исто така се поставуваат директно на серверот на Facebook и се складираат таму. Фејсбук може да ги користи овие информации за рекламирање, истражување на пазарот и сопствени Фејсбук страници. За таа цел, Facebook користи профилирање на употреба, интереси и односи, на пр. да ја оцениме вашата употреба на нашата веб-страница во однос на рекламите прикажани на Facebook, да ги информираме другите корисници на Facebook за вашите активности на нашата веб-страница и да обезбедиме други услуги поврзани со користењето на Facebook. Ако не сакате Facebook да доделува податоци собрани преку нашата веб-страница на вашата сметка на Facebook, мора да се одјавите од Facebook пред да ја посетите нашата веб- страница. Ви предлагаме да ја посетите веб-страницата на Фејсбук и детално да ја прочитате нивната политика за приватност за да дознаете за начинот, целта и собирањето на податоците, како и нивната употреба. Ги користиме информациите за вас за: да го водиме нашиот бизнис, да работиме во рамките на законските обврски, да ги подобриме, промовираме и заштитиме, нашите услуги и платформи; прикажување персонализирана содржина.

Можеме да ги користиме информациите за вас за различни цели поврзани со нашата работа, нашата услуга и продажба на стоки, вклучувајќи:

обезбедување, одржување и подобрување на нашите услуги и платформи; обработка на трансакции; развој на нови производи, услуги и управување со перформанси; персонализирање на нашата услуга и платформа со цел да предложиме содржина за која мислиме дека ќе имате интерес; следење и анализа на трендовите, користењето и активностите поврзани со нашата услуга и платформа; вршење сметководствени и административни задачи.

Можеме да ги собираме и користиме информациите за вас за различни цели поврзани со комуникацијата со вас, вклучувајќи:

одговарање на вашите коментари, прашања и барања и обезбедување на услуги за клиентите; комуникација со вас, во согласност со поставките на вашата сметка, за производите, услугите и настаните што ги нудиме, за да обезбедиме новости и информации што мислиме дека ќе ве интересираат, да спроведуваме онлајн анкети испраќање технички известувања, промоции, безбедносни предупредувања, техничка поддршка и административни пораки.

Можеме да користиме информации за вас за различни други цели, вклучувајќи:

обезбедување содржини, функции или спонзорства што одговараат на вашиот профил или личен интерес вршење на која било друга активност опишана за вас во моментот кога собираме информации.

Нашата правна основа за собирање и користење на информациите опишани погоре ќе зависи од видот на информациите и конкретниот контекст во кој ги собираме. Ги собираме сите информации во согласност со важечките прописи и закони на Република Северна Македонија, кои се во согласност со европските регулативи и меѓународното право. Ние, исто така, обработуваме информации за вас каде што тоа е во наши легитимни интереси, но секогаш се грижиме нашите интереси да не ги надминат вашите права. Во некои случаи, постои можноста да имаме законска обврска за прибирање информации за вас.

Поголемиот дел од информациите ги собираме исклучиво заради извршување на нашата дејност и со цел да ги имплементираме ставките од договорот и да го извршиме договорот. Можеме да пристапиме, складираме и да ги откриеме информациите за вас на трети страни ако веруваме дека откривањето е во согласност со важечките закони, регулативи, правен процес или ревизија или е потребно од надлежен владин орган. Ние, исто така, може да откриеме информации за вас ако веруваме дека вашите постапки се спротивни на нашите Услови и правила или поврзаните упатства и политики, или ако тоа е неопходно за заштита на правата, имотот или безбедноста или за спречување на измама или злоупотреба. Информациите за вас можеме да ги откриеме на барање на надлежните државни органи со оправдан интерес за заштита на националната безбедност, одбраната, јавната безбедност, гонењето на сторителите на кривични дела и слично. и сето тоа во согласност со законските прописи. Ние се стремиме да ги заштитиме вашите лични информации во разумни граници и имаме имплементирано технички и организациски мерки во согласност со најдобрата практика во индустријата. Овие мерки на претпазливост се однесуваат на заштитата за да се спречи неовластен, нелегален или случајен пристап, обработка, губење, употреба и манипулација. Не можеме да гарантираме дека овие контролни мерки ќе обезбедат апсолутна безбедност. Ве молиме имајте предвид дека ние не преземаме никаква одговорност за откривање на информации поради непожелни грешки при пренос на податоци и/или неовластен пристап од трети страни. (на пример: хакирање на сметка на е-пошта или телефон, пресретнување факсови, итн.). Во принцип, ги задржуваме личните информации што ги собираме од вас до крајот на нашиот деловен однос или до крајот на законски потребниот период на задржување. Ако сте клиент, потенцијален клиент или претходен клиент, ги задржуваме вашите лични маркетинг информации додека не поднесете жалба или не ја повлечете согласноста. ExtraPopust го задржува правото за промена на Политика за приватност без претходна најава.

1.2 Право на пристап до вашите податоци

Имате право да побарате пристап до личните податоци што ги собравме за вас и да побарате одредени информации и увиди за тоа како ги третираме, споделуваме, складираме и на кој начин ги обработуваме вашите лични податоци. Ова може да го направите со поднесување барање на адресата за е-пошта info@extrapopust.com

1.3 Право на промена, исправка и дополнување на податоците

Во случај на неточност на личните податоци што ги имаме за вас, или истите се застарени, имате право да побарате да ги исправиме овие грешки. За остварување на ова право, доволно е да се укаже на грешките преку е-пошта info@extrapopust.com

1.4 Право на бришење / повлекување согласност, ограничување на обработка

Имате право да побарате бришење на собраните податоци и да ја повлечете согласноста за собирање, тоа можете да го направите со поднесување писмено барање на е-маил адресата info@extrapopust.com Ако го направите тоа, ние веднаш ќе ги уништиме собраните податоци и нема да собираме нови. Имате право да ја ограничите обработката, доколку ја оспорувате точноста, законитоста на обработката, доколку сте поднеле приговор за обработката или целта на обработката престанала. Ова вклучува барање од нас да ја ограничиме обработката на вашите податоци или преносливоста на вашите податоци. Ова можете да го направите преку е-пошта info@extrapopust.com

1.5 Право да го откажете приемот на нашето рекламирање што ви го испраќаме во секое време

Ова право можете да го искористите со избирање на опцијата „отпишување“ во е-поштата во врска со рекламирањето што ви го испраќаме. Дополнително, можете да ги ажурирате поставките за е-пошта со менување на поставките за вашата сметка.

1.6 Право на приговор

Имате право да се спротивставите на обработката на податоците за вас и тоа можете да го направите писмено преку е-пошта: info@extrapopust.com или на телефон +389 (0)79 350 737. Можете исто така да испраќате прашања, коментари и барања поврзани со оваа политика за приватност на истата адреса преку е-пошта. Ќе ја разгледаме вашата жалба, приговор, коментар, прашање, барање без одлагање.

1.7 Право на жалба до органот за заштита на податоците во врска со нашето собирање и користење на вашите информации

Доколку сметате дека обработката на вашите лични податоци е извршена незаконски, имате право да поднесете жалба до надлежниот орган за информации од јавно значење и заштита на лични податоци како и право на судска заштита против одлуката на надлежниот орган. Имате право да поднесете и тужба за судска заштита на права и тоа не влијае на правото за спроведување други постапки.

1.8 Применлив закон / надлежност

Оваа Политика за приватност ќе се уредува и толкува во согласност со законите за заштита на податоците во Република Северна Македонија и другите закони и прописи на Република Северна Македонија. Надлежноста за решавање на правни спорови во врска со оваа политика за податоци, нејзиното толкување и нашето постапување со вашите лични податоци им припаѓа на надлежните судови и другите овластени органи на Република Северна Македонија.

Брза достава низ цела Македонија

Се предвидува испорака за 2 до 3 работни дена

Загарантирана сатисфакција

Цврсто стоиме зад квалитетот на нашите производи

Безбедно плаќање

Купените производи ги плаќате на курирската слижба по достава